I KUP UDICA – SONIK

Prvo natjecanje u lignjolovu pod nazivom Tataki Tournament day u organizaciji tvrtki Sonik i Udica te ŠRD „Zubatac“ iz Zadra i glavnog pokrovitelja talijanske tvrtke Blue Springs okupilo je u subotu 22. studenog 14 ribičkih ekipa.

Sveukupno je nastupilo 48 ribiča, koji su svojim brodicama lovili u zadarskom akvatoriju, lignju, svima dragi ulov, koji je i najviše ciljani u ovo doba godine. Od 14 ekipa ulovom s emoglo pohvaliti njih 11, dok za tri ekipe nije bilo sreće. Vrijeme je ovaj vikend bilo naklonjeno svim ribičima pa tako i ovoj zadarskoj gari. Pobijedila je ekipa u sastavu Ivan Horžić, Ante Ražov i Marko Jurjević, koji su ulovili ukupno 3,2 kilograma liganja, a ujedno su i pobjednici u kategoriji najveće ulovljene lignje koja je pizala 298 grama.

Drugo mjesto su osvojili Serđo Rimanić i Karlo Šešelja s 2,6 kilograma liganja, dok je treće mjesto pripalo ekipi u kojoj su bili Alen Peteh, Vladimir Miletić i Zoran Troš, a koji su ulovili 1,9 kilograma liganja. Natjecanje je trajalo pet sati u zadarskom, rivanjskom i sestrunjskom kanalu te virskim morem. Vaganje je održano u klubu „Uskok“, a sveukupan ulov svih natjecatelja je bio 12,8 kilograma liganja, gdje je i bilo proglašenje pobjednika, te zajednička večera gdje se degustiralo ono što je bilo ulovljeno.